Centrum Edukacji Nauczycieli w Białymstoku, działa od października 2012 r. Organem prowadzącym jest Fundacja Polska Edukacja im. KEN. Celem działalności Centrum jest diagnozowanie potrzeb nauczycieli oraz innych pracowników oświaty w zakresie podnoszenia kompetencji i kwalifikacji zawodowych oraz organizacja i prowadzenie różnych form dokształcenia, szkoleń, seminariów, konferencji i kursów a także współpraca i wymiana doświadczeń ze szkołami, organizacjami nadzoru pedagogicznego i organizacyjnego a także szkołami wyższymi.

Współpracujmy ze specjalistami w dziedzinie pomocy psychologiczno-pedagogicznej dzieciom i młodzieży związanymi min. z Niepubliczną Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną Allegro oraz Niepublicznym Przedszkolem „Tęczowy Promyk” z oddziałami integracyjnymi dla dzieci z Zaburzeniami ze Spektrum Autyzmu, terapeutami tworzącymi Zespoły ds. Wczesnego Wspomagania Rozwoju Dziecka oraz zajmujących się diagnozą i wczesną profilaktyką zaburzeń rozwoju.

W swojej ofercie posiadamy:
- warsztaty edukacyjne,
- szkolenia rady pedagogicznej, w tym również wyjazdowe,
- trening interpersonalny

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Centrum Doskonalenia Nauczycieli
ul. Zwycięstwa 23