Szanowni Państwo

Przygotowaliśmy ofertę warsztatów i szkoleń skierowanych zarówno do uczniów, rodziców jak i nauczycieli na rok szkolny 2016/2017. W ramach oferty proponujemy warsztaty i szkolenia prowadzone przez doświadczonych trenerów i zarazem praktyków. Naszą kadrę stanowią przede wszystkim terapeuci związani zawodowo z Niepubliczną Poradnią Psychologiczno-Pedagogiczną Allegro w Białymstoku.

W ramach proponowanych obszarów tematycznych istnieje możliwość zamówienia szkolenia lub warsztatu na interesujący Państwa temat. Zapewniamy również możliwość przeprowadzenia bezpłatnej diagnozy potrzeb wśród potencjalnych uczestników wybranych form zajęć. Ponadto oferujemy sprawdzone programy szkoleń realizowane przez certyfikowanych trenerów.
Po wybraniu interesujących Państwa tematów prześlemy szczegółowe programy szkoleń/warsztatów. Ze względu na możliwość dostosowywania tematów, liczby godzin i miejsca realizacji do potrzeb Zamawiającego podane ceny brutto mogą ulec zmianie.

Warsztaty dla rodziców:

Szkoła dla rodziców – 40 godz. dydakt. (10 spotkań po 4 godz.), 2 trenerów – 8500 zł

Warsztaty „Porozumienie bez przemocy” – 24 godz. dydaktyczne (6 spotkań), 2 trenerów – 5000 zł

Krótkie warsztaty dla rodziców i nauczycieli na wybrane tematy z zakresu komunikacji interpersonalnej (w tym efektywnej komunikacji z dzieckiem): – 10 godz. dydakt., 1 trener – 700 zł

Warsztaty dla dzieci i młodzieży:

Trening zastępowania – 30 godz. dydakt. (15 spotkań po 2 godz) – 3 500 zł.

Trening umiejętności społecznych – 12 godz (6 spotkań po 2 godz), 2 trenerów – 3000 zł, Warsztaty z sensoplastyki – 4 godz. dydakt (1 spotkanie) – 350 zł

„Ucz się szybko i skutecznie” - warsztaty efektywnego uczenia się - 10 godz. (5 spotkań po 2 godz.), 1 trener – 500 zł

Szkolenia Rad Pedagogicznych: 1,5 godz. (do 40 os.) – 400 zł/szkolenie

Praca z dzieckiem z zespołem Aspergera

Praca z uczniem autystycznym.

„Uczeń trudny” - zaburzenia zachowania.

Zaburzenia emocjonalne u dzieci i młodzieży (próby samobójcze, samookaleczanie).

Cyberprzemoc – jak rozpoznać, jak pomóc.

Motywowanie i ocenienie uczniów – różnice i znaczenie.

„Trudny uczeń, trudny rodzic” – jak współpracować z rodziną.

Zaburzenia odżywiania u dzieci i młodzieży.

„Ciągle się wierci i kręci” - uczeń z zaburzeniami w obszarze integracji sensorycznej - podstawowe informacje o procesach integracji sensorycznej i wykorzystanie ich w praktyce.

Zachęcamy do kontaktu z nami: nr tel. 570403888 oraz adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..